Contact Registreren Bezoekers Programmeertips

Huidige bezoekers: 9 gasten
Welkom op mijn website, kom nog eens terug
Employee Work Schedule

Employee Work Schedule
Only $25


For scheduling employees or you can use it as a multi-calendar. For info mail paul.wolbers@gmail.com
Nieuw bericht toevoegen

BERICHT TOEVOEGEN
ga naar het berichtenarchief

Berichtenarchief

(219 ~ 10 privé)
ga naar het berichtenarchief


calendar solution

MySQL Datagenerator
Only $15

Generate real-life testdata
and import directly into your database or export. For info mail paul.wolbers@gmail.com
avatar

Dat was onze vakantie 2014

Paul Wolbers | 17-08-2014 | daguitjes,natuur,vakantie |
 reageer op dit bericht

Morgen moeten we weer aan het werk en Leonie naar groep 5. Het was een mooie vakantie met, uitgezonderd deze week, mooi weer.

Week 1:
Ik heb een begin gemaakt met het verbouwen van de wc toen Jana en Leonie in Tsjechi√ę waren, de eerste week van mijn vakantie. Tussen het verbouwen door heb ik mijn tweede project op Codecanyon gezet. De kalender met Android app. Het lag al lang op de plank en de bestanden waren al een paar jaar gratis te downloaden op mijn website, totdat ik op Codecanyon een gelijksoortig project zag staan dat al 500 keer verkocht was. Ik heb zelfs het vermoeden dat het gemaakt is met de basis van mij. Maar goed, ik heb dus snel documentatie geschreven, de laatste bugs eruit gehaald en het ook op Codecanyon gezet.

Week 2:
Hier in de buurt wat gefietst. Zo zijn we een dag naar de heide en omgeving van Exloo geweest. Verder in de tuin genoten van het mooie weer. Zondags zijn we vertrokken naar Heerlen. Onderweg nog langs geweest bij tante Greet en ome Kees in Winterswijk.

Week 3:
4 nachten in hotel Heerlen van van der Valk geweest. Het was een arrangement met ook toegang tot Toverland, een park met sprookjes dingen, achtbanen en wat rustiger vermaak. We zijn ook nog in Gaia Zoo in Kerkrade geweest. Een mooie dierentuin in een heuvelachtig en groene omgeving.
Twee dagen een wandelroute gedaan met als beginpunt het zwembad in Gulpen. De eerste route was 10 km en de tweede 6 km. Leonie hield het goed vol. Lekker pannenkoeken gegeten bij de pannenkoekenmolen in Gulpen. (gemaakt met Spelt, jaja)

Thuis nog een dagje gefietst en Leonie haar verjaardagsfeestje en kinderfeestje gevierd.


avatar

Laatste maanden veel bezoekers gehad

Paul Wolbers | 11-06-2014 | internet,programmeren,website |
 reageer op dit bericht

Sinds ik veel bezig ben geweest met de kalender en voorbeelden en downloads op mijn site heb staan, komen er steeds meer bezoekers.


avatar

Mijn kalender al veel bekeken

archiefbericht Paul Wolbers | 07-01-2013 | programmeren | 2 reacties  Bekijk de complete reacties
 reageer op dit bericht

Sinds ik op de website van Fullcalendar meerdere reacties heb gezet en een link naar mijn website, waar mijn PHP/MySQL backend voor de kalender te zien en te downloaden is, zijn er al 224 bezoekers geweest die naar die pagina op mijn website zijn gegaan. Ongeveer 10 personen hebben ook contact met me gezocht om ze te helpen met uitbreidingen/vragen.
06-01-2016 Paul test
avatar

Mijn programmeer hobbyprojecten

Paul Wolbers | 14-11-2012 | programmeren | 1 reactie  Bekijk de complete reactie
 reageer op dit bericht

Ik ben al jaren lang met een paar projecten bezig. Hobby projecten waar ik af en toe mee door ga.
De MySQL Datagenerator is het eerste grote project, naast deze website. Je kunt hiermee direct random data importeren in een lokale database of sql bestanden genereren om online in een database te importeren.
Het begon met een PHP/HTML/AJAX versie. Later heb ik hier een ExtJS versie van gemaakt.

Het tweede hobbyproject is een PHP Mailformgenerator. Het idee hiervoor werd geboren doordat ik voor verschillende personen een mailformulier heb gemaakt, die na versturen direct wordt gemaild naar de websitebeheerder.
De velden in het formulier moesten nog wel eens gewijzigd worden en het leek me dus handig om een generator te maken. Het is de bedoeling dat er een PHP bestand wordt gegenereerd die de gebruiker direct op zijn website kan gebruiken. Om het voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken heb ik gekozen om alles in 1 bestand te drukken, de PHP, HTML en het mailen.

Er was ook nog een programmaatje die ik gemaakt had met de bedoeling dat mijn broer het kon gebruiken om een RSS feed te maken en bewerken. RSS editor had ik het genoemd. Het is er nooit echt van gekomen dat hij het gebruikt heeft.

Ik begon met de PHP/MySQL oplossing voor de jQUERY fullcalendar plugin toen ik las dat veel mensen niet wisten hoe ze het moesten aanpakken om fullcalendar te verbinden met PHP en een MySQL database. Hieruit ontstond mijn kalender applicatie en ik ben nu nog regelmatig bezig met een mulit-user/multi-calendar versie hiervan.25-11-2012 Paul Wolbers Ik vond nog de oudere HTML versie van de formgenerator waar ik mee bezig was. Ik heb er een screenshot van tussen gezet.
avatar

Knop in jQuery dialog dynamisch een titel geven

Paul Wolbers | 21-01-2012 | programmeren |
 reageer op dit bericht

Voor mijn kalendar /agenda project wilde ik de tekst op de knop dynamisch kunnen wijzigen afhankelijk van de gekozen taal in de configuratie van de kalender.

Standaard methode voor de knoppen van de dialoog is het volgende:

$( "#dialog-message" ).dialog({
        modal: true,
        title: Lang.Popup.Title,
        height: 400,
        width: 285,
        buttons: {
          Save: function() {
            $( this ).dialog( "close" );
            addEvent(start, end);
          },
          Close: function() {
            $( this ).dialog( "close" );
          }
        }
     });


Helaas kun je hier de tekst niet direct wijzigen aan de hand van een variabele.

Na wat googelen vond ik de volgende oplossing die leek te gaan werken:

var closeButtonText      = Lang.Popup.closeButtonText;
var saveButtonText      = Lang.Popup.saveButtonText;
var buttonDefs         = {};
buttonDefs[saveButtonText]   = function() {
    $( this ).dialog( "close" );
    addEvent(start, end);
};
buttonDefs[closeButtonText] = function() {
    $( this ).dialog( "close" );
};

$( "#dialog-message" ).dialog({
        modal: true,
        title: Lang.Popup.Title,
        height: 400,
        width: 285,
        buttons: buttonDefs  
     });


Ik kwam er alleen achter dat de start en end parameters nu niet bekend waren. Ik wilde hier geen globale variabelen van maken, dus zocht ik nog wat verder.

Deze oplossing was precies wat ik zocht:

$( "#dialog-message" ).dialog({
        modal: true,
        title: Lang.Popup.Title,
        height: 400,
        width: 285,
        buttons: [{
          text: Lang.Popup.saveButtonText,
          click: function () {
            $( this ).dialog( "close" );
            addEvent(start, end);
          }
        }, {
          text: Lang.Popup.closeButtonText,
          click: function () {
            $( this ).dialog( "close" );
          }
        }]
    });

avatar

Persoonlijke agenda aanmaken

archiefbericht Paul Wolbers | 16-03-2010 | website | 5 reacties  Bekijk de complete reacties
 reageer op dit bericht

Geregistreerde gebruikers van deze website kunnen nu hun eigen items toevoegen aan de kalender. Deze worden alleen getoond als ze ingelogd zijn op deze website. Anderen kunnen deze kalenderitems niet zien. Voor het aanmaken van de kalenderitems heb je inloggegevens nodig. Deze kun je opvragen bij Paul.
Als je deze hebt log je in op paulthedutchman en staat er bij de beheertaken een link 'kalender-login'. Nadat je ook daar hebt ingelogd kun je kalenderitems aanmaken door op de juiste dag te klikken. Er verschijnt dan een veld die je in kunt vullen.
27-03-2010 Jos Wolbers handig hoor, zo'n agenda.  De agenda ziet er wel leuk uit. Eens kijken of er nog wat bij kan.
27-03-2010 Jos Wolbers Kalender- item toevoegen  Ik kan nog niet vinden waar ik een kalender- item kan toevoegen. Zit dat bij beheertaken ? De kalenderlogin heb ik wel gevonden.
27-03-2010 Paul Wolbers Om een kalenderitem toe te kunnen voegen moet je eerst op paulthedutchman inloggen, dan inloggen in de kalender (onderaan de pagina). Gebruikersnaam en wachtwoord hiervoor opvragen bij Paul. Na inloggen in de kalender klik je...
04-04-2010 Paul Wolbers Ik wil ook nog een rapportagemogelijkheid inbouwen. Dat je een lijst kunt uitdraaien van een bepaalde periode van een bepaald type agendaitem.
28-11-2011 Paul Wolbers Kalender wordt niet verder uitgebreid /ontwikkelt.  Toen ik de kalender maakte leek het me leuk dat anderen ook hun eigen kalender konden vullen. De functionaliteit is er wel maar naast Jos en ik heeft niemand er gebruik van gemaakt. Ik heb er zelf wel eens wat ingezet, maar...
avatar

Paul the Dutchman

Paul Wolbers | 26-10-2009 | website |
 reageer op dit bericht

Dynamische website met informatie, berichten en andere gegevens. Een groot deel van de content van de website is familie- en hobby-gerelateerd, maar er is ook veel informatie die voor anderen interessant kan zijn, zoals onderwerpen als programmeren, Linux, stamboom van Wolbers en goede open-source software.
Na de start van mijn PHP opleiding, medio 2007 ben ik de site helemaal gaan restylen en dynamisch gaan maken. Een database aangemaakt en eerst met vele query's de boel draaiende gekregen. Later dingen samengetrokken en functies gemaakt. Weer wat later (2008) 'classes' en objecten gaan maken, waardoor er weer heel veel code kon verdwijnen. In 2009 de validatie van formulieren verder uitgewerkt en verbeterd. In 2010 heb ik de site maar weer eens gerestyled naar de huidige versie. Als ik even tijd heb ben ik steeds bezig met uitbreiding van de functionaliteit en verbeteren van de code.

KENMERKEN/ FUNCTIONALITEIT:


   

 1. Loginsyteem en anti-hackcontrole

 2.  

 3. Registreren
 4. Bezoekers die ook de privécontent willen zien en content willen toevoegen, kunnen zich aanmelden bij de administrator. Na goedkeuring door de administrator worden ze toegevoegd als geregistreerde gebruikers en ontvangen per email hun gebruikersnaam en wachtwoord.

 5. Geregistreerde gebruikers kunnen:
  • 'Homepage'-content toevoegen en eigen content bewerken en verwijderen.
   Deze content kan bestaan uit: berichten met evt. een foto, items in het 'vraag en aanbod' gedeelte, reacties op berichten en reacties op items in het 'vraag en aanbod' gedeelte.
  • Op aanvraag foto's toevoegen aan speciaal hiervoor geselecteerde fotoalbums.
  • Overzichten bekijken van: berichten, 'vraag en aanbod' items, bezoekers en verjaardagen.
  • Zoeken in alle content van de website.
  • Alle overige priv√©-content bekijken.

 6. Extra rechten van de administrator
  • Content van iedereen bewerken/verwijderen.
  • Een 'foto van de week' plaatsen.
  • In het linker gedeelte admin content toevoegen.
  • Naast de overzichten die ingelogde gebruikers kunnen zien, zoals 'vraag en aanbod', content (berichten op de homepage) en verjaardagen, ook nog overzichten bekijken van gebruikers en weekfoto\'s en uitgebreidere overzichten van bezoekers.
  • Met √©√©n druk op een knop een backup maken van de database.
  • Berichten in het archief plaatsen.
  • Ook op andere pagina's direct vanaf de website content toevoegen. Bijvoorbeeld de favoriete websites en opensource programma's

 7. Meldingen en herinneringen die getoond worden
  • De namen van geregistreerde gebruikers en familieleden die de huidige maand en de volgende maand jarig zijn worden getoond. Jarigen worden op hun verjaardag gefeliciteerd op de homepage.
  • Er is een herinnering ingebouwd die aangeeft als de zomertijd of wintertijd ingaat en je de klok terug of vooruit moet zetten.
  • Er zijn herinneringen op feestdagen en andere speciale dagen.
  • Als er sinds je laatste bezoek nieuwe priv√©-content of nieuwe items in 'vraag en aanbod' zijn, wordt dit gemeld op de homepage.
  • Er wordt weergegeven hoeveel mensen er online zijn. Als dit geregistreerde gebruikers zijn die zijn ingelogd dan wordt hun naam ook genoemd.

 8. Dynamische onderdelen
  • Het kruimelpad.
  • Wie zijn er online.
  • Melding welke datum je laatste bezoek was.
  • Als je ingelogd bent verschijnen er verschillende pictogrammen (zoals content aanmaken, bewerken, verwijderen en reageren op content), links naar overzichten en de priv√©-inhoud.
  • De verjaardagen.
  • De kalender met gegevens van tientallen jaren die reeds in de database zijn ingevoerd zodat de kalender niet elke keer opnieuw de feestdagen hoeft te berekenen. In de agenda staan o.a. katholieke feestdagen, nationale feestdagen, vaderdag, moederdag, zomer- en wintertijd, verjaardagen en persoonlijke items, die gebruikers zelf ook in kunnen voeren en die dan alleen zichtbaar zijn als zij zijn ingelogd.
  • Onder de kalender zijn de items van vandaag en morgen te zien in een lijstje.
  • De content zelf.
  • Paginering bij de overzichten
  • Wijzigingen in de content worden direct getoond.
  • RSS feeds
  • De weekfoto.
  • Zoeken op de website.
  • De grafische weergave van de bezoekers per land.

 9. Gebruikte programmeertalen, frameworks en PHP extensions
  • PHP
  • Server-side scripttaal, om dynamische webpagina's te genereren. De laag tussen de database en de webpagina die er voor zorgt dat variabelen en array's gevuld worden met de goede gegevens om ze daarna te tonen op de webpagina.
  • MYSQL
  • Relationeel database-managementsysteem. De taal om gegevens op te vragen uit de database (query's).
  • HTML
  • Cre√©ren en opmaken van webpagina's
  • SMARTY
  • Template engine voor PHP. Zorgt voor extra gemak en functionaliteit voor het verwerken van de en het gebruik van variabelen en array's die vanuit de PHP laag in de template binnenkomen.
  • CSS
  • Style sheets, vormgeving van webpagina's
  • JAVASCRIPT
  • Client-side scripttaal
  • EXTJS
  • Javascript framework
  • SWF-charts
  • Grafieken maken van arrays

 10. Overig
  • Het 'nieuwe content' scherm is gemaakt met ExtJS, waardoor de teksten met speciale opmaak geschreven kunnen worden.(denk aan lettertypes, kleuren, hyperlinks, lijsten e.d.)
  • Op elke priv√©-pagina wordt gecontroleerd of je ingelogd bent om hacken tegen te gaan.
  • Het bovenste gedeelte van de webpagina inclusief het horizontale menu wordt op elke pagina hergebruikt.
  • Foto\'s worden tijdens het uploaden geresized om de bestanden klein te houden en om de foto's scherp weer te kunnen geven.  TODO: ExtJS uploadform met mogelijkheid om meerdere foto's ineens te uploaden.
  TODO: Uploadformulier maken zodat gebruikers zelf foto's kunnen uploaden.(Fotoalbums constructie zal dan ook veranderd moeten worden.)
  TODO: formulier maken waarmee de gebruiker zelf gebruikersnaam en wachtwoord kan kiezen.
  TODO: op de linuxpagina een link maken naar het 'nieuw content' scherm.
  TODO: Op favlinks.php en favwebsites.php de content editable maken.
  TODO: PHPexcel en fpdf integreren.
Berichten printen