Terug naar overzicht Huidige bezoekers: 4 gasten
Welkom op mijn website, kom nog eens terug
Employee Work Schedule

Employee Work Schedule
Only $25


For scheduling employees or you can use it as a multi-calendar. For info mail paul.wolbers@gmail.com
Nieuw bericht toevoegen

BERICHT TOEVOEGEN
ga naar het berichtenarchief

Berichtenarchief

(219 ~ 10 privé)
ga naar het berichtenarchief


calendar solution

MySQL Datagenerator
Only $15

Generate real-life testdata
and import directly into your database or export. For info mail paul.wolbers@gmail.com
avatar

Contactpersonen overzetten van Windows Mail naar Thunderbird

Paul Wolbers | 27-08-2014 | vervolgpagina |
 reageer op dit bericht

Start Windows mail

 > Extra > Windows contactpersonen 
Klik rechtsboven op Exporteren.  
Als bestandsnaam kies ik voor het voorbeeld: mail-adr.csv. Nu komt er een scherm waar de rubrieken, die ge√ęxporteerd worden kunnen worden gekozen. Dit is afhankelijk van de ingevulde waarden in het adresboek. Meestal volstaan alleen de velden naam en e-mailadres (Meeste velden zijn waarschijnlijk leeg). Klik op Voltooien.

Let er wel op dat bekend is, waar het bestand opgeslagen wordt. De ellende is dat Windows m.u.v Outlook geen kommagescheiden, maar een punt-kommagescheiden ; bestand aanmaakt. Eerst moeten de punt-komma's in het bestand vervangen worden door komma's Open het bestand in Kladblok (Notepad). Ga met de verkenner naar het bestand. RechterMuisKnop > Bewerken. In Kladblok > Bewerken > Vervangen. Zoeken naar ";" Vervangen door "," > Klik nu op Alles vervangen. Klik het venster weg. Sluiten en kies voor opslaan. Nu staan er komma's ipv punt-komma's en kan Thunderbird het bestand importeren.

Open nu Thunderbird Klik Extra > Importeren > selecteer adresboeken > Kies CSV. Kies het juiste bestand. Er opent zich een menu met de adresboekvelden en de veldnamen van het te importeren bestand. Vink links alles uit wat niet relevant is. Koppel de vakken links met de vakken rechts middels de knoppen Omhoog - en Omlaag verplaatsen. Let erop dat de vinkjes aanstaan.
Berichten printen