Contact Registreren Bezoekers Programmeertips

Huidige bezoekers: 13 gasten
Employee Work Schedule

Employee Work Schedule
Only $22


For scheduling employees and/or spaces or you can use it as a multi-calendar.
Nieuw bericht toevoegen

BERICHT TOEVOEGEN
ga naar het berichtenarchief

Berichtenarchief

(219 ~ 10 privé)
ga naar het berichtenarchief


calendar solution

MySQL Datagenerator
Only $15


Generate real-life testdata
and import directly into your database or export to SQL, CSV, JSON or PHP array ..
avatar

Tsjechi√ę

archiefbericht Paul Wolbers | 21-05-2013 | vakantie |
 reageer op dit bericht


avatar

Madeira

Paul Wolbers | 11-08-2012 | vakantie |
 reageer op dit bericht

Madeira
avatar

Madeira 2012

archiefbericht Paul Wolbers | 03-08-2012 | vakantie | 2 reacties  Bekijk de complete reacties
 reageer op dit bericht

Onze reis zit er weer op. Madeira is heel goed bevallen en wie weet komen we er over een paar jaar weer terug en kunnen we ook wandelen langs de levada's en echt de bergen intrekken en de watervallen zien.

Ons hotel, Vila Porto Mare, was lekker luxe en heeft een geweldig mooi zwembad en tuin met allerlei soorten tropische planten en palmbomen. Je kunt ook gebruik maken van de tuin, spa, fitnessruimte, restaurants, barretjes en zwembad van de 2 naastgelegen hotels (Porto Mare Residence en Eden Mar), waardoor het nog groter en mooier is.

We vlogen 's nachts en kwamen rond half 10 aan bij het hotel. Na een ontbijt zijn we gaan zwemmen en daarna hebben we de nabije omgeving bekeken en een ijsje gegeten. Ik was geld gaan pinnen, maar dat lukte eerst niet goed. Het pinapparaat verwachtte 6 getallen. Na navraag bij de reisleidster lukte het. Je moet de laatste 2 getallen gewoon niet invullen. De receptioniste van het hotel had gezegd dat ik eerst 2 nullen moest intikken..
Om 5 uur vertelde de reisleidster handige dingen om te weten over Madeira en hebben we direct 2 excursies geboekt naar het 'WildeWesten' en een boottocht op de replica van de Santa Maria van Columbus. (Deze boot is gebouwd door een Nederlander in de haven van Camara do Lobos) Tevens een ticket voor de rode siteseeingbus waar we 2 dagen gebruik van konden maken.

Dinsdag hadden we de busexcursie naar het westen van Madeira. We reden eerst langs de kust tussen de (kleinschalige) bananenplantages door naar een paar leuke vissersdorpjes. Daarna tussen de wijnplantages door de bergen verder in. We kwamen in het binnenland het hoogplateau waar alleen nog maar eucalyptusbomen en naaldbomen staan. In porto Moniz hebben we gegeten. Een streekgerecht met vis, de espada. Daarna was er gelegenheid om zelf wat te doen en Jana en Leonie hebben toen even gezwommen in de natuurlijke zwembaden. Dit is aangelegd tussen de rotsen langs de kust en bevat zeewater.

Woensdag zijn we met de hotelbus naar Funchal gegaan en daar met de kabelbaan de berg boven Funchal opgegaan. Daar hebben we de tropische tuinen bezocht. Daar boven zaten we in de wolken en dat was best fris. Daarna in het oude gedeelte van Funchal rondgelopen. We zijn ook naar de vis- en groentemarkt gegaan. Gelukkig had de reisleidster ons gewaarschuwd dat je daar niks moet proeven, want dan zit je een aankoop vast. √Č√©n koopvrouw greep mijn arm beet en wilde dat ik iets proefde, ik trok mijn arm snel los. Leonie snapte er niks van en vroeg een uur lang waarom die vrouw dat deed en ze zei dat het een 'lelijke, stomme vrouw' was.

Donderdag lekker een dagje bij het zwembad.

Vrijdag zijn we met de siteseeingbus meegegaan. Dit is een dubbeldekker waarvan het bovenste gedeelte geen dak heeft. We kregen oortelefoontjes en konden luisteren naar een gids die van alles vertelde. Het schijnt dat Columbus getrouwd was met de dochter van de gouverneur van Madeira en ook op Madeira heeft gewoond. Verder heb ik nog onthouden dat Sissi (de keizerin van Oostenrijk) een aantal keren op Madeira is geweest om te kuren. Na de tocht door Funchal gereden te hebben en een beetje bergopwaarts zin we uitgestapt en langs de zee over de mooie Lido boulevard teruggelopen naar het hotel.

Zaterdagmiddag hebben we de boottocht gemaakt met de replica van de Santa Maria. Eerst nog even tomaten/uiensoep gegeten bij het restaurant waar we diezelfde soep woensdag ook al hadden gehad. En we hadden geluk, we hebben dolfijnen gezien!

Zondag een lekker rustig dagje bij het zwembad en maandag wat rondgekeken en geshopt in Funchal. Jana had aan één middag niet genoeg, dus die ging dinsdagmiddag ook nog shoppen. Leonie en ik hebben ons goed vermaakt bij het zwembad en Leonie heeft voor de derde keer de dvd 'Dag juf, tot morgen' gekeken. Ik heb ondertussen wat ingepakt want de volgende dag stond de terugreis weer op het programma.

Woensdagochtend vroeg ontbeten en toen werden we met de bus naar het vliegveld gebracht. Daar was het opstijgen nog wel even spannend met die korte start- landingsbaan. Maar gelukkig ging alles goed.

Meer foto's

Verslag dat in de nieuwsbrief heeft gestaan19-08-2012 Jos Wolbers Je ziet op de foto's wel veel onbekende bloemen. Die zie je hier niet in het wild. Het ziet er allemaal wel mooi uit.
19-08-2012 Paul Wolbers Er zijn inderdaad veel, voor ons onbekende, tropische planten en bomen. En planten die wij kennen als kamerplanten staan daar gewoon buiten en zijn véél groter ...
avatar

Jana haar familie is in Nederland

archiefbericht Paul Wolbers | 14-08-2011 | vakantie |
 reageer op dit bericht

B√°ra, Pepa en de kinderen hebben anderhalve week in een bungalow gezeten in Parc Sandur en de moeder van Jana heeft bij ons gelogeerd.

We hebben de verjaardagen gevierd van Leonie, Andrejka, Anetka en Babi (oma Eva).

In het weekend zijn we met zijn allen in Ferienzentrum Dankern geweest en Leonie heeft daar ook nog pony gereden. Ze wilde het zo graag weer. Ze vond het wel eng omdat er geen zadel op de pony's zaten. Na een rondje vond ze het wel weer leuk.


avatar

Korte vakantie naar Terschelling

archiefbericht Paul Wolbers | 04-08-2011 | vakantie |
 reageer op dit bericht

We zijn weer terug van Terschelling. Het waren een paar mooie dagen. De weergoden waren ons welgezind.
We hadden wel wat pech op de heenweg, want er waren zoveel mensen die naar Terschelling wilden dat de boot én een extra boot allebei vol waren. We moesten dus 2 uur wachten, maar dat was eigenlijk helemaal geen straf. We hebben heerlijk in de zon op een terras gezeten en lekker wat gegeten en gedronken.

Aangekomen bij het hotel hebben we de koffer uitgepakt, gegeten en nog even bij de zee gekeken.

De volgende dag op onze gehuurde fietsen gestapt en de hele dag lekker rond gefietst op het eiland en uiteraard nog even op het strand gelegen. Oh ja, en Leonie haar droom om op een pony te rijden is uitgekomen! Het is een schitterend eiland en we gaan er zeker nog een keer heen.

Woensdag rustig aan gedaan en met de snelboot weer naar het vasteland gevaren.


avatar

Zo'n avondje Noordwijk geeft toch een vakantiegevoel.

archiefbericht Jos Wolbers | 17-07-2011 | vakantie |
 reageer op dit bericht

Vakantie hoeft niet lang te zijn.
Gewoon een avondje naar Noordwijk en met elkaar even de zee in, geeft toch al een vakantiegevoel.
Hier zie je mij met José en Michelle in zee spartelen.

avatar

Paasdagen in Noorwegen

archiefbericht Paul Wolbers | 28-04-2011 | vakantie |
 reageer op dit bericht

Noorwegen is echt schitterend. Heel mooie natuur (en dan hebben we de fjords nog niet eens gezien) , bossen, rotsen en grote meren zo ver als je kunt kijken.

De dag voor vertrek zijn we 's middags naar het vakantiehuisje van Jos√© en Reinder in Noordwijk gegaan. Vrijdagochtend zijn we om 5 uur naar Aalsmeerderbrug gereden en heeft Vincent ons naar Schiphol gebracht. We waren om 10 uur in Oslo en werden opgewacht door Jeff, Lina en Fabian. De rest van de dag hebben we in Oslo doorgebracht bij Vigeland en op een terras bij Aker Brygge. De tweede dag heb ik met Jeff gewandeld en geklauterd in de bossen en heuvels (de dames gingen winkelen in Zweden)
De derde dag zijn we met zijn allen bij een meer geweest, vuurtje gemaakt, broodjes en worstjes op een stokje geroosterd en eieren gekookt boven een kampvuurtje en gevist en gewoon lekker in de zon gezeten. Ook nog even ge-mountainbiked en 's avonds lekker op de veranda van hun huis gezeten en genoten van de omgeving en het lekkere eten dat Lina steeds klaarmaakte.

Berichten printen