Notice: Undefined offset: 0 in /home/paul/public_html/command/sub.php on line 110
Paul the Dutchman
Contact

Mijn ervaringen met Apple Macintosh


Circa 1997 heb ik een oude Mac SE gekregen. Het aan de loop brengen van dit apparaat verliep niet zo goed. De harde schijf bleek niet goed te zijn en om alsmaar floppies te verwisselen als je iets wilt doen is te onhandig. Daarom heeft het draagbare beeldscherm annex computer een aantal jaren in een hoekje op zolder gestaan. Het hele verhaal kun je hier lezen.....

In 1998 had ik een tweedehands PowerPC 8100 met een 21” beeldscherm van 35 kilo op mijn buro staan. Dit systeem liep echter vaak vast en was heel traag. De systeemsoftware opnieuw installeren ging me toen nog een beetje boven de pet. 4 jaar geleden heb ik hem van de hand gedaan.

In 2005 heb ik het Mac SE project weer opgepakt. Ik heb via internet een tweedehands scsi harde schijf en een tweedehands PowerPC 4400/200 voor een prikkie kunnen kopen. Het inbouwen in de Mac SE lukte en na wat research en systeemprogrammatuur downloaden en heel wat uurtjes lukte het om met behulp van Windows en de PowerPC de Mac SE werkend te krijgen met eerst systeem 6.0.8 en later 7.0.1.

Anno 2006 ging het me allemaal makkelijker af met de Mac emulator minivMac.
Ik kwam dit programma tegen op internet en ik kreeg weer de kriebels. Ik ben begonnen met de minivMac emulator van de MacPlus. Toen dat allemaal gelukt was heb ik de ROM van mijn Mac SE gekopieerd en ook de Mac SE emulatie aan de gang gekregen. Het ziet er verder hetzelfde uit dus als je zelf geen Mac SE hebt, vermaak je dan gewoon met de MacPlus emulatie.

Reactie *
Naam *